En tot el matí de la primera jornada de cribratge que es fa a Solsona s'han dut a terme un total de 312 tests, que han donat tots negatiu en covid-19. Ciutadans de la comarca acudeixen a la Sala Polivalent, que des de les deu del matí acull les proves per detectar nous positius de coronavirus i frenar el contagi.

Malgrat que s'ha format una cua abans, fins i tot, de començar els tests, la direcció del Centre Sanitari valora molt positivament el desenvolupament de la jornada, i ha avançat que s'està fent "de forma ordenada, àgil i totalment controlada". Cal recordar que aquesta prova s'ha tornat a reprendre a les quatre de la tarda i es durà a terme fins a les vuit del vespre, així com també demà, divendres, de deu a dues.

Aquest garbellament es realitza mitjançant tests antigènics ràpids de pocs minuts de durada. Per participar-hi, no s'ha de disposar de cita prèvia, tot i que és imprescindible disposar de la targeta sanitària. En queden excloses les persones que ja hagin passat la malaltia i els menors de 16 anys. En cas que hi hagi resultats positius, es trucarà el mateix dia a les persones afectades.

El Departament de Salut ha assignat a aquest primer cribratge de Solsona un total de 750 tests, però no es descarten noves tandes en properes setmanes, en funció dels resultats que se n'obtinguin. Des del Centre Sanitari s'agraeix el suport de Creu Roja del Solsonès, que recull les dades de les targetes sanitàries i facilita informació de la plataforma La Meva Salut a l'entrada de l'equipament, i la col·laboració de les persones que estan acudint a aquesta crida.