Un total de deu persones segueixen un curs d'expert en neteja d'immobles organitzat a Solsona pel Servei Connectem de l'Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar). Les classes, que havien de començar l'abril i es van ajornar a causa de l'estat d'alarma, han començat aquesta setmana i es duen a terme a la sala d'actes del Casal de Cultura i Joventut, respectant les mesures de protecció imposades per la covid-19.

Es tracta d'una formació de 35 hores presencials que té per objectiu facilitar la inserció laboral de les persones inscrites al Servei Connectem. L'imparteix el Centro de Investigación y Asesoramiento para la Limpieza, de Sant Fruitós de Bages. Per tal de millorar les competències professionals dels participants, entre els quals hi ha tant dones com homes, el curs s'organitza en 23 hores de formació teòrica i 12 de pràctica en la neteja de vidres en alçada (a la Sala Polivalent), neteja i poliment de terres amb maquinària i neteja de tapisseria (al Casal de Cultura i Joventut). Un cop finalitzat el curs, qui ho desitgi tindrà l'oportunitat de fer pràctiques en empreses del territori.

Amb aquesta formació l'alumnat, que es troba en situació d'atur, obtindrà un diploma acreditatiu, amb el qual millorar la seva ocupabilitat i facilitar la inserció laboral. Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte de Treball als barris i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. També hi col·labora la Cambra de Comerç de Solsona.