Un únic positiu de covid-19 detectat entre els 843 tests d'antígens ràpids (TAR) realitzats a Solsona entre ahir, dijous, i aquest divendres al matí. Aquest és el resultat del cribratge poblacional que ha acollit la Sala Polivalent per detectar l'afectació de la covid-19 a la comarca i que convida a un optimisme moderat en relació a l'evolució de la pandèmia al Solsonès. El Centre Sanitari agraeix la col·laboració de la població de Solsona i comarca per la resposta a la crida, el civisme mostrat en tot moment i "l'absolut sentit de respecte vers les mesures de seguretat". Aquest fet ha permès el desenvolupament de les dues jornades de forma "controlada, tranquil·la i àgil".

Tot i els bons resultats del garbellament, els responsables sanitaris solsonins fan una nova crida a la prudència i a extremar les mesures per evitar disparar el nombre de contagis per covid-19. Es recorda que "l'epidèmia no ha marxat i ens obliga a mantenir totes les mesures de seguretat que puguem". De fet, la viròloga solsonina Rosa M. Pintó ha llançat avui un advertiment a través de Twitter. Segons ella, cal tenir present que les proves han arribat a un baix percentatge de la població i que als TAR "se'ls escapa el 30 per cent de les persones asimptomàtiques". Per aquest motiu, aquesta investigadora, que ha treballat en un estudi que controla la presència del SARS COV2 en les aigües residuals, apel·la a la prudència i a continuar amb "l'ús correcte de la mascareta".

L'alcalde, David Rodríguez, també celebra amb reserves el resultat del cribratge, especialment per les dates en què ens trobem i tenint en compte "el repunt d'afectació del coronavirus que està experimentant el país i que castiga, sobretot, la gent gran". "El test només determina l'estat de la persona en el moment concret en què s'hi sotmet, però l'endemà pot haver canviat", recorda el batlle. S'apropen dies de festes familiars i aquest tipus de trobades "poden tenir conseqüències molt dures", motiu pel qual l'alcalde solsoní demana extremar les precaucions. Rodríguez alerta que el que està passant a Itàlia, on la segona onada s'ha descontrolat, també podria reproduir-se aquí. Per això "cal ser el màxim de curosos aquests dies que s'acosten".