L´editor i periodista solsoní Narcís Clotet ha editat un any més l´Almanac del Cordill, un calendari dedicat a la casa, l´hort o el jardí i amb consells sobre la vida pràctica en un entorn bàsicament rural, lligat a la tradició de la pagesia dels nostres avis i als costums populars. En paraules de Clotet, aquesta publicació té com a objectiu fer «respectar coses que feien i deien els nostres avis i àvies que encara val la pena recordar per posar en pràctica»

A l´Almanac del Cordill s´hi pot trobar coses ben diverses. Entre aquestes hi ha consells per fer l´hort, per fer coses a casa, per conèixer les plantes aromàtiques i la natura del nostre entorn i per no perdre el contacte amb la vida natural. També hi ha dades astronòmiques, dades sobre la influència de la lluna i del sol en els cultius i en la vida agrària, algunes receptes de cuina, dades curioses, cançons, endevinalles, entre altres coses.

Aquesta publicació es va començar a crear l´any 2002 i ha tingut diversos col·laboradors. A part de Clotet, l´edició d´enguany ha tingut la col·laboració de l´advocat i gran coneixedor del folklore de la Catalunya Central, Ramon Felipó, i col·laboradors habituals com el pagès i escriptor del Solsonès Felip Vendrell, Marta Cases, l´Oncle i l´Àvia Doretes, els dos últims sota pseudònims.

Per obtenir la informació de l´almanac, es fa un important treball durant tot l´any d´estudi de llibres per tal de recollir elements interessants, però Clotet destaca la relació amb els lectors com un tret a destacar. «A més a més dels col·laboradors, al llarg dels anys molts lectors han col·laborat amb nosaltres transmetent-nos informació que no sabíem. Els avis i àvies ens han transmès els seus coneixements.