El Consell Comarcal del Solsonès fa una bona valoració dels actes de la Fira del Tió del cap de setmana passat, que en la seva sisena edició ha renovat format per adaptar-se a les exigències del moment. Més de 150 persones van acudir a l'espectacle de les Germanes Baldufa, diumenge al Teatre Comarcal, i un centenar al concert de Marc Anglarill i Gregori Farràs, dissabte. Són algunes de les xifres del primer cap de setmana del certamen, que s'allargarà fins al dia 20.

Cent persones van acudir a l'actuació "Des de l'ànima" que van oferir Marc Anglarill i Gregori Farràs. Va ser un concert íntim, entranyable, on el cantant solsoní es va rodejar dels seus per a l'estrena d'aquest espectacle que va arrencar nombrosos aplaudiments.

Pel què fa als actes del diumenge, el Conte de Nadal de les Germanes Baldufa va omplir el Teatre Comarcal -en un principi s'havia previst a la plaça del Consell, però el temps gèlid va fer canviar la ubicació. La venda de tions al pati Gòtic del Consell Comarcal i els taller infantils de la plaça Major, per la seva banda, van anar rebent un degoteig de visitants, igual que la recollida de joguines per part de Creu Roja del Solsonès al tió gegant de davant l'ajuntament. La franja de més afluència de públic a la fira va ser diumenge d'onze a una del migdia: 445 persones van passejar pel carrer del Castell d'onze a dotze i fins a 540 de dotze a una.

Un altre esdeveniment que va donar caliu a la Fira del Tió va ser el concert de versions d'Aisha Fay Acoustic Trio a la plaça Sant Joan amb què es va tancar el primer cap de setmana de la Fira del Tió en versió XXL.

A la una del migdia, davant l'ajuntament de Solsona, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, van premiar els guanyadors del tercer concurs de contes de la Fira del Tió de Solsona. El reconeixement a la redacció va ser per a Bruna Carrera, Martina Salas i Maria Garriga, de l'escola El Vinyet, mentre que Rut Medes Sunyer, de la Mostra d'Art Jove del Solsonès, va ser la il·lustradora premiada.