Sant Llorenç de Morunys es troba en una situació complicada ja que han arribat a la seva màxima afectació des de l´inici de la pandèmia. Des que el passat 2 de desembre es detectessin dos positius al municipi, ahir el nombre de casos de covid-19 confirmats ja era de 40, dels quals 7 són persones relacionades amb la residència d´avis La Vall, que no havia tingut cap positiu des de l´inici de la pandèmia.

Les proves PCR realitzades aquest dimecres a Sant Llorenç de Morunys van detectar 22 nous positius, que cal sumar als 11 detectats a partir de dilluns d´aquesta setmana. També es van realitzar PCR a tots els treballadors de la residència i en va sortir un nou positiu. Així, l´equipament compta amb 7 casos de covid-19 dels quals 4 són treballadores, 2 són usuàries amb simptomatologia lleu i 1 és una persona que havia d´entrar a fer substitucions.

Segons la directora de la residència, Elvira Grífol, actualment tots els usuaris es troben aïllats fins que no es duguin a terme avui les proves PCR a tots els residents per conèixer l´abast de la infecció, tot i que assegura que no n´hi ha cap que presenti símptomes.

Per altra banda, el grup de 2n d´ESO de l´Institut Escola de la Vall de Lord es troba confinat des del passat divendres després que es detectessin 7 positius en aquesta classe de 14 alumnes. Segons explica l´alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, a part dels 7 alumnes de 2n d´ESO s´han detectat 8 positius més en altres grups, però el Departament ha decidit no tancar les altres classes perquè a l´haver-hi el pont no hi ha hagut contacte entre els alumnes d´aquests grups.

A més de les proves que es duran a terme a la residència, avui també es faran PCR als contactes estrets dels positius detectats aquest dimecres. Riu destaca que es tracta d´una «situació preocupant» però que l´afectació de la residència és estable. A més, el batlle afirma que no hi ha cap cas greu al municipi i que la majoria són assimptomàtics.

Actualment el Departament de Salut està treballant per determinar l´origen dels brots que han afectat la residència i l´Institut Escola de Sant Llorenç de Morunys.