La cooperativa solsonina de dinamització turística, Solsona Experience, col·labora per primer cop amb la Marató de TV3 amb l´organització de dues visites que tindran lloc el dissabte 19 i el diumenge 20 de desembre al matí. Es tracta de «L´ensenyament a Solsona» i «Bèsties, història i simbologia».

«L´ensenyament a Solsona» vol retre homenatge a tots els edificis que han estat significatius en l´educació dels solsonins al llarg de la història. Albert Colell, president de la cooperativa, apunta que «la visita no només se centra en les antigues escoles i instituts, sinó que també vol recordar centres educatius per adults com l´antiga universitat, els centres culturals o l´ateneu.» La ruta va ser estrenada per la festa del mestre el novembre del 2018 i hi van assistir professors de totes les escoles de la comarca.

La segona visita que organitza Solsona Experience porta per nom «Bèsties, història i simbologia». En aquest cas, va ser la proposta que va fer la cooperativa pel Dia Internacional dels Museus (DIM) de l´any passat. La ruta es concentra en el bestiari amagat tant pels carrers i places com en els edificis emblemàtics de la ciutat. Un dels atractius de l´activitat és l´entrada als absis romànics de la catedral on es podrà conèixer la simbologia religiosa de les bèsties de l´edifici. La història popular del bestiari present en places i carrers, igual que la del bestiari folklòric, també serà recollida en l´activitat.

Ambdues visites són aptes per tots els públics, tenen una durada de poc més d´una hora i es duran a terme amb grups reduïts de deu persones. «Les visites escollides s´han ofert en situacions comptades, i volem donar l´oportunitat a la gent de gaudir-les, ja que són temes que ens involucren a tots» apunta Colell.