L'Associació de Festes del Carnaval de Solsona va anunciar ahir les novetats de l'edició del Carnaval del 2021 emmarcades dins del context de la covid-19 i les restriccions que comporta. Així, durant el proper Carnaval no es podrà gaudir d'actes tan representatius de la festa com la penjada del ruc, la baixada de boits, la rua de comparses de dissabte o els Ballets a la plaça Major ja que no es pot garantir que es segueixin les mesures de seguretat durant el seu desenvolupament.

Per substituir aquests actes, l'Associació va anunciar en la darrera assemblea de socis la organització d'una sèrie d'actes inèdits que es poden dur a terme amb la situació sanitària actual. Així, durant el Carnaval s'emetrà diàriament "Cuinestoltes", un espai on les comparses encarregades de preparar els àpats del Carnaval explicaran la seva recepta. "A Solsona" serà l'alternativa a l'habitual Ball d'Assaig, un espectacle amb gegants per a tots els públics. Després de l'entrega de bojos es podrà gaudir del Late Night "Inspiracions Live" a càrrec de Pau Vilaseca i Pol Solé, amb música, entrevistes i humor. I per últim, també es celebrarà "La Voig", un talent show musical on competiran 10 comparses entre elles.

L'Associació de Festes recorda que tots els actes desenvolupats durant el Carnaval seguiran estrictament les normes de seguretat que s'hagin d'aplicar, amb aforament limitat. A més, es potenciaran les retransmissions en streaming perquè els pugui seguir tothom i des de qualsevol lloc. En qualsevol cas, s'intentarà que "l'essència del Carnaval que tots coneixem no deixi de ser-hi present".