El Bisbe de Solsona, Xavier Novell, s'ha tornat a posicionar de forma contrària a l'aprovació de la llei de regularització de l'eutanàsia a Espanya. Ho ha fet en la seva glossa de cap d'any, on també ha fet un repàs dels efectes de la pandèmia de la covid-19 a la població i en l'amor com a recepta per superar-los.

«Només faltava acabar l'any amb l'aprovació de la llei de regularització de l'eutanàsia. Malgrat totes les condicions que s'estableixen sabem, per l'experiència d'altres països, que serà la via a través de la qual s'eliminaran, contra la seva voluntat, totes aquelles persones que han perdut l'oremus i que no siguin defensats pels seus», assegura el bisbe Novell en la seva glossa.

No és la primera ocasió que el bisbe de Solsona critica aquesta pràctica mostrant-se contrari en anteriors glosses on va assegurar que l'eutanàsia és una versió «light» del suïcidi i va afirmar que es tracta d'un pecat greu irreversible.

Novell fa esment en la seva carta a les persones que més han patit els efectes de la pandèmia de la covid-19, ja sigui per la pèrdua d'un ésser estimat o per conseqüències econòmiques. Per superar aquests entrebancs, el Bisbe de Solsona diu que la recepta de l'església és l'amor i anima a participar en «aquells actes de la caritat que impulsen a crear institucions més sanes, regulacions més justes i estructures més solidàries».