El brot de covid-19 a la residència Pere Màrtir de Solsona ha causat la mort a tres persones. El centre ha informat aquest diumenge de dues morts entre el dissabte i el diumenge al migdia, que se sumen a la de la nit anterior. El brot encara ha fet un nou positiu entre els residents i ara afecta també a diferents professionals que hi treballen, per la qual cosa la fundació que gestiona la residència està buscant més personal especialitzat en l'atenció geriàtrica.

També s'ha detectat un nou positiu entre els residents, amb la qual cosa la xifra de persones usuàries contagiades és ja de 42, amb les tres morts esmentades dins d'aquest grup. Pel que fa al personal, que se sotmet a cribratges de forma reiterada, s'han diagnosticat sis positius nous, que s'afegeixen als cinc anteriors. Aquestes 11 baixes són les que en aquests moments sotmeten pressió afegida als professionals.

Fonts de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés han explicat que ha contractat "un nou professional mèdic amb formació en geriatria per fer un seguiment permanent i presencial de totes les persones afectades al centre. Així mateix, s'estan cobrint les baixes de personal amb la reorganització de l'equip i es treballa en el reclutament de professionals per a possibles necessitats els propersbdies".

Plantejada la gravetat de la situació i la necessitat de poder atendre els residents correctament, tant els infectats com la resta, la direccio de la resiidència té sobre la taula la possibilitat de demanar l'activació d'un equip d'intervenció ràpida. Aquesta decisió es prendria en funció de l'evolució epidemiològica en el si del personal.

D'altra banda, Bombers de la Generalitat aquest dilluns a la tarda realitzaran una visita de valoració prèvia per dur a terme una desinfecció de les instal·lacions de la residència després que dijous l'Ajuntament traslladés la sol·licitud del centre al Departament d'Interior de la Generalitat.

El cas de la residència de Solsona s'analitza diàriament en un comitè de seguiment, que també s'ha reunit el matí de diumenge, i on hi ha representats el Patronat de la Fundació, el Centre Sanitari del Solsonès, l'Ajuntament i el Consell Comarcal.