El brot de coronavirus declarat la setmana passada a l'Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona afecta en aquests moments 57 residents (66 per cent del total), després que ahir es diagnostiquessin set positius més, que ja es van traslladar de zona. Aquest dijous se sotmetran a la prova PCR totes les persones usuàries que fins ara han donat negatiu al test d'antígens i el personal, per obtenir una radiografia real de la situació.

Pel que fa als residents afectats per la malaltia, fins ara estan estables i sense complicacions. Aquest dijous, a més, es repassaran novament tots els circuits interns de les instal·lacions, com ja es va fer dilluns a la tarda, juntament amb representants de Salut Pública i atenció primària del Centre Sanitari del Solsonès, que afecta la gestió dels àpats, la roba o els residus, entre d'altres.

Reforç en l'equip de professionals

Una de les prioritats d'aquests dies és la incorporació de personal per cobrir les baixes, que s'està fent efectiva des d'ahir. Així, la nit passada va incorporar-se una professional de suport en el torn nocturn. Demà, dijous, entrarà una auxiliar de geriatria de l'equip d'intervenció ràpida i una altra d'ajut a direcció. Igualment, divendres s'hi afegirà una altra persona per reforçar la plantilla, i dilluns una nova auxiliar de geriatria.

Representants de la direcció de l'hospital, la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, el Centre Sanitari del Solsonès, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal mantenen diàriament una reunió de seguiment per gestionar aquest brot de covid-19.