La situació que viu bona part d'Espanya, especialment Madrid, després del pas de la borrasca Filomena ja s'està normalitzant. Les nevades han deixat vies cobertes de neu, arbres caiguts, incidències en les instal·lacions d'aigua i el tancament del trànsit aeri, de trens i per carretera, així com a milers d'estudiants sense classes.

Moltes vies continuaven ahir tancades en grans zones del centre de la penínsulai és que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va informar que entre divendres i dissabte passat a Madrid va nevar durant 30 hores seguides. La nevada, segons l'Aemet, va deixar 50,5 litres per metre quadrat de precipitació i acumulacions d'entre 30 i 50 centímetres de neu a diferents barris.

Davant la possibilitat que la ciutat de Madrid sol·liciti la declaració de zona catastròfica, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assenyalar ahir que el Gobierno concretarà possibles ajudes una vegada que contingui l'actuació d'emergència i s'avaluïn els danys causats.

Grande-Marlaska no va concretar quina serà la postura final de l'Executiu en cas que Madrid confirmi la seva petició, però va insistir que primer cal tenir informació detallada i completa de les destrosses provocades. També va subratllar la necessitat que les administracions locals i autonòmiques que reclamin mesures extraordinàries aportin tota la informació sobre l'impacte ocasionat pel temporal.