El Solsonès es va assabentar ahir al matí de la mort de Joan Riart i Vendrell als 76 anys d'edat. Riart, nascut a una masia de Lladurs, actualment vivia fora de la comarca però continuava estant molt arrelat al territori, sobretot, a través de l'estudi i la divulgació de la història del món rural de la comarca.

Riart era un amant de la història de Lladurs i del món rural del Solsonès, passant moltes hores a l'arxiu comarcal. Aquest fet també queda demostrat amb els diferents llibres que ell mateix va autoeditar. Un exemple és la trilogia de llibres formada per «Cartes de l'Isidre a l'Isidre», «Els de dalt i els de baix» i «Remeis i aprendre de l'experiència (1750-1850)», que acostava els lectors a les costums, els successos històrics i les circumstàncies comarcals que envoltaren el viure dels pagesos de Lladurs.

L'escriptor, germà de l'exalcalde de Solsona, Jordi Riart, també va col·laborar amb l'Ajuntament a través d'un conveni amb el qual s'aprovava la cessió d'una cinquantena de llibres a la biblioteca.

Segons les fonts consultades per Regió7, Riart hauria mort a l'hospital Clínic de Barcelona on es trobava ingressat a causa de la covid-19.

Més enllà del Solsonès, Riart va ser professor del la Facultat de Psicologia de la Universitat Ramon Llull, entre altres, de Formació de formadors i Dinamització de grups i equips. També va rebre el Premi d'assaig pedagògic «Joan Profitós» amb «Intel·ligència i cervell» i va fer diverses publicacions sobre l'estrès laboral.