En aquests moments, es lamenta una defunció més entre els interns i ja són 21 les persones finades a causa del brot detectat a la residència d'avis Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona a final d'any. Pel que fa a l'afectació de la plantilla, aquest matí es duu a terme un nou cribratge a tot el personal de la residència, inclosos part dels professionals que van donar positiu el 8 de gener.

L'equip humà de la residència va recuperant progressivament les professionals que estaven de baixa per covid-19, i ja són una dotzena les treballadores que s'han pogut reincorporar els darrers dies. Pel que fa al suport espiritual dels residents, Mn. Marc Majà, rector del Seminari de Solsona i vicari general, ha començat avui a col·laborar en l'acompanyament pastoral, segons informa la Fundació.

70 nous positius en una setmana

El Solsonès manté unes xifres de contagi desaforades. La setmana passada el Centre Sanitari va detectar 70 nous positius de covid-19, sense tenir en compte els casos diagnosticats a la residència de gent gran. Aquests valors situen la comarca al capdamunt del risc de rebrot a Catalunya amb una velocitat de transmissió del 3,28%.

Les persones contagiades detectades la setmana passada, a través de 378 tests PCR i de 45 TAR, així com el seguiment dels contactes estrets, ha posat de manifest que "tot i que es constata una lleugera disminució en relació a la setmana passada, les xifres continuen essent massa elevades", segons ha indicat el director mèdic de l'ens de salut solsoní, Juan Campus.