La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha registrat una nova mort entre els seus residents que eleven el nombre de defuncions causades pel brot de covid-19 a 22. La bona notícia, però, és que aquest dilluns ha començat el retorn a les habitacions habituals de 15 dels residents que havien donat positiu de covid-19. Són algunes de les principals dades que s'han tractat avui en la reunió diària de la comissió de seguiment del brot.

En aquest context, es comencen a restablir les visites de familiars. Per contra, entre els usuaris hi ha dues persones que s'han hagut de derivar l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per complicacions. Quant als residents traslladats a Igualada, al propi domicili i al sociosanitari, continuen tots estables. Avui hi ha prevista una reunió de l'equip d'intervenció ràpida per fer un seguiment de la situació.

D'altra banda, els 13 professionals de la residència que estan de baixa però ja no presenten símptomes i ahir es van sotmetre a un nou cribratge podran reincorporar-se al seu lloc de treball al llarg d'aquesta setmana. El garbellament d'ahir es va fer a un total de 34 professionals i tots van donar negatiu, excepte dos positius asimptomàtics.