El Consell Comarcal del Solsonès va aprovar, per segon cop, el conveni que ha de regular la col·laboració entre l'ens comarcal i l'Ajuntament de Solsona per tal de tirar endavant el projecte de l'illa Cultural de Solsona.

El primer conveni es va firmar el passat mes de març però en aquell moment no es comptava amb el conveni amb la Diputació de Lleida i a més quedaven alguns aspectes poc clars.

El nou conveni es va aprovar amb els vots a favor dels consellers d'ERC i dels Independents mentre que els de Junts i la CUP es van abstenir per coherència amb la seva posició anterior. Tot i això, el conseller cupaire, Òscar Garcia, va apuntar que tot i que alguns detalls s'havien esclarit, altres com de qui dependrà la responsabilitat de l'espai en els primers anys del conveni, encara no s'especifiquen.

Tot i que és una actuació de la qual se'n beneficiarà la ciutat de Solsona, el conveni serveix perquè el projecte pugui beneficiar-se dels ajuts europeus FEDER a través del Consell Comarcal, ja que el consistori solsoní no hi pot accedir.

L'Illa Cultural de Solsona serà un espai de 2.500 metres quadrats situat al mig del nucli antic que es crearà gràcies a les rehabilitacions dels edificis de Cal Metge Solé i Cal Manel. A aquest espai se li donaran diversos nous usos com un alberg juvenil, la casa del Carnaval i un espai de descoberta amb miradors. La biblioteca Carles Morató també formarà part del projecte de l'Illa Cultural de Solsona.