La Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés va lamentar ahir la mort d'una usuària, fet que eleva la xifra de difunts per covid-19 de la residència d'avis de Solsona a 25 en tres setmanes.

Per altra banda, des de dilluns fins ahir, s'han traslladat 38 residents a les seves habitacions, que són el 86 per cent dels residents que en aquests moments fan estada al centre, després que s'hagi acabat el període d'aïllament dels darrers positius.

També s'ha contractat una empresa acreditada per fer una desinfecció del conjunt d'instal·lacions de l'Hospital Pere Màrtir Colomés. Aquesta intervenció coincideix amb la resectorització del centre en diferents zones en funció de l'evolució de la malaltia entre els residents que van donar positiu.

A més, en la setmana vinent, després de realitzar-los novament el test PCR, 13 persones que han donat negatiu de la residència de gent gran de Solsona que van ser traslladades a un centre d'Igualada seran vacunades.

Sant Llorenç de Morunys també ha vist augmentat els casos de covid al municipi. La llar d'infants Els Piteuets és un dels 10 centres educatius de Catalunya que ahir estaven tancats a causa de l'afectació de la covid-19. Es va haver de tancar després de detectar casos positius en dos docents.

Per altra banda la residència d'avis La Vall té tres treballadors contagiats. Dos es van detectar la setmana passada i el tercer ho ha estat aquesta. El consistori apunta, però, que cap dels usuaris és positiu i que el personal contagiat està aïllat i als seus domicilis. El proper dia 27 els usuaris de la residència rebran la segona dosi de la vacuna.