La residència Hospital Pere Màrtir Colomès ha patit una nova defunció en les últimes 24 hores, de manera que ja són 27 els usuaris que han perdut la vida a causa del brot detectat a finals de desembre.

Tot i això, el centre ja es prepara per afrontar una setmana que serà clau per a la recuperació de la normalitat. Tal com s'ha exposat aquest dissabte en la reunió de la comissió de seguiment del brot, es preveu poder passar a ser residència taronja segons la classificació establerta pel Departament de Salut en l'àmbit residencial. Aquesta classificació significaria que el brot està controlat i permetria començar a treballar en la planificació i la gestió del retorn de les 16 persones que es van traslladar a una residència d'Igualada.

D'altra banda, en la reunió de seguiment també s'ha acordat que, a causa de la progressiva millora de la vida a la residència, a partir d'ara els comunicats per informar del brot ja no seran diaris, i només es realitzaran quan "hi hagi notícies rellevants", afirma el comunicat.