CaixaBank ha refermat aquest curs 2020-2021 el seu compromís amb el campus Manresa de la UVic-UCC amb la renovació del conveni amb la Fundació Universitària del Bages per a les beques a estudiants i per al programa Lab Sobre Rodes. Per al projecte de beques, CaixaBank ha aportat 30.000 euros a través del pressupost cedit per la Fundació La Caixa, i ha fet una dotació econòmica de 5.000 euros per mantenir el projecte Lab Sobre Rodes, que permet acostar la ciència a les llars d'infants.

Les beques de la UManresa-FUB tenen com a objectiu permetre que joves amb expedients acadèmics bons però rendes baixes puguin cursar estudis universitaris. Les beques UManresa- La Caixa, d'una dotació de 1.000 euros cadascuna, han beneficiat enguany a 44 estudiants de grau i a 5 de Cicles Formatius de Grau Superior del Campus Professional. Aquests ajuts s'atorguen tenint en compte criteris d'expedient acadèmic dels alumnes i de renda familiar.

Per altra banda, des que es va posar en marxa Lab Sobre Rodes, 14.000 nens i nenes fins als 3 anys s'han beneficiat d'aquest projecte que acostar la ciència i les propostes d'experimentació a la primera infància.

La renovació del conveni l'han signat Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, i Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages. Martínez ha destacat la importància d'aquestes beques per garantir la inserció d'alumnes amb bons resultats acadèmics però una renda familiar baixa, que d'una altra manera podrien quedar fora de l'àmbit universitari. Masana, per la seva banda, ha explicat que CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació La Caixa, manté des de 2014 aquesta col·laboració per donar suport als estudiants, i que puguin desenvolupar el seu talent, una mostra més de la vocació social de CaixaBank.

La FUB

La Fundació Universitària del Bages és una institució privada amb vocació de servei públic que té com a objectiu garantir una oferta d'estudis superiors a les comarques centrals de Catalunya. L'any 2014 es va signar un acord per constituir la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Al campus Manresa s'imparteixen estudis de les branques de Ciències de la Salut (Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia) i de Ciències Socials (Administració i Direcció d'Empreses i Mestre en Educació Infantil), a més del estudis del grau en Medicina que comparteixen els dos campus. L'oferta formativa es completa amb tres cicles formatius de grau superior del Campus Professional, el Servei d'Idiomes i els màsters, postgraus i cursos de curta durada del Centre Internacional de Formació Contínua.

L'Acció Social

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació La Caixa en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

L'any 2020, més de 8.500 projectes han rebut, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació La Caixa en favor de gairebé 7.000 entitats socials de tot el país. Són projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, l'envelliment... Des de l'inici de la crisi de la covid-19, Fundació La Caixa ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.