ERC Solsonès va organitzar un acte per presentar el llibre «Tornarem a vèncer», escrit a dues mans per Oriol Junqueras i Marta Rovira. Em l'acte, la número dos per la demarcació de Lleida, Meritxell Serret i la candidata pel Solsonès Sara Alarcón, van apel·lar a la cohesió i a la majoria com a vies per aconseguir la independència de Catalunya.

Serret, actualment a Bèlgica, va donar el seu punt de vista sobre el treball de Junqueras i Rovira dient que és un llibre coherent amb el missatge d'ERC perquè «ens deixa clar que volem una república catalana en una societat dinàmica i cohesionada, en un país exemplar i obert al món». Serret va remarcar que el principal objectiu d'ERC és la independència, però que per aconseguir-la cal que hi hagi més suports en aquest projecte, exercint una bona governança a tots els nivells, i treballant per guanyar-se la credibilitat i la confiança d'aquells que encara ho veuen amb recel, per arribar a ser una àmplia majoria. «Només així ens guanyarem el prestigi i el respecte a nivell internacional», va dir.

Al seu torn, Alarcón, va voler recordar els valors del llibre que tant li recorden a l'excalcalde de Solsona, Xavier Jounou. «Ell ens va deixar un tresor immens en el seu llegat, en les seves idees i en les seves paraules; Catalunya és prou gran perquè hi càpiga tothom qui hi vulgui ser, deia el Xavier», va apuntar la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès.

En la presentació es va fer referència a la dificultat d'haver pogut escriure aquest llibre, tenint en compte que tant Oriol Junqueras, com Marta Rovira es trobin, en el primer cas a la presó, i en el segon, «també a l'exili després de la greu repressió de l'1 d'octubre». Tanmateix, el llibre fa un exercici d'anàlisi i de debat intern del tot el que va passar aquell 2017.