L'Ajuntament de Solsona decretarà tres dies de dol oficial amb motiu de les víctimes de la covid-19 a la ciutat. La declaració es preveu aprovar pel Ple aquest dijous i entrarà en vigor divendres fins al diumenge a la nit. Durant aquests dies, no es poden celebrar actes oficials, lúdics i festius i les banderes municipals onejaran a mig pal en record de les 28 persones que han mort a causa d'un brot declarat a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés i de totes les altres que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia.

En aquesta línia, les formacions polítiques assistents a la reunió convocada per l'Ajuntament aquest dimarts per al repartiment de fanals durant la campanya electoral van acordar no dur a terme actes electorals ni penjar cartells o fer-ne fotografies fins dilluns.

El redactat de la proposta d'acord recorda que des del 14 de gener passat les banderes onegen a mig pal i que, una vegada donat per eradicat el brot de la residència, es considera que ara pertoca decretar el dol oficial. "És de justícia manifestar de forma solemne el sentiment de l'Ajuntament de Solsona, en representació de la ciutat". Més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, es preveu organitzar un acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la covid-19 a la ciutat.