La biblioteca Carles Morató de Solsona tanca l'any Rodari amb la publicació d'un llibret de cinc nous contes escrits a través de la iniciativa «Contes per correu» i de 40 gravacions radiofòniques. 288 persones han participat en totes les activitats organitzades per la biblioteca solsonina.

Aquests contes han estat redactats per parts a partir d'un binomi proposat per la biblioteca, seguint una de les tècniques de creativitat per escriure històries del cèlebre autor italià. S'ha lliurat còpies de la publicació als participants, que han estat ciutadans a títol individual, grups classe de Setelsis i El Vinyet i famílies, i a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés. El conjunt de la població podrà gaudir-ne a la ràdio municipal durant la primera setmana de febrer, de dilluns a divendres, a les sis de la tarda, i en pot descarregar al web de la biblioteca en format PDF.

L'altra proposta realitzada amb la col·laboració de Solsona FM han estat els «Contes per la ràdio». Aquesta iniciativa consistia en la lectura voluntària de relats del clàssic llibre de Rodari «Contes per telèfon». En aquest cas, s'han fet 40 gravacions de persones a títol particular i alumnes de l'Escola Arrels. S'han pogut escoltar totes durant setmanes i es poden recuperar al web de l'emissora.

El 2020 va fer cent anys del naixement del pedagog, escriptor i periodista Gianni Rodari (1920-1980). Tot i que inicialment la biblioteca tenia la intenció de celebrar l'efemèride amb diferents activitats presencials, la pandèmia va obligar a replantejar el programa. No obstant això, les restriccions imposades des del març de l'any passat han permès «apropar-nos a la literatura i gaudir de les activitats familiars d'una altra manera», va reflexionar Ester Barniol, directora de l'equipament.