29 de gener de 2021
29.01.2021
Regió7

El ple aprova adjudicar les obres del nou tanatori a quatre empreses

La construcció de l'equipament funerari tindrà un cost aproximat d'un milió i mig d'euros

28.01.2021 | 21:44
Imatge virtual del que serà el futur tanatori de Solsona

L'Ajuntament de Solsona va aprovar ahir en sessió plenària ordinària l'adjudicació del contracte d'execució del projecte «Reforma de local per ubicar-hi el tanatori municipal de Solsona». El contracte, que es va decidir dividir en set lots per afavorir la participació de les pimes, ha estat adjudicat a un total de quatre empreses diferents.

El lot número 1 i el més important, destinat a la reforma de l'edifici actual on s'ubicarà el tanatori, s'ha adjudicat a l'empresa Excavacions Vilà Vilà, SA, per un import d'1.050.236,22 euros amb IVA inclòs. La mateixa empresa s'encarregarà també de la instal·lació de les cortines i de la retolació.

Les altres empreses que s'encarregaran de dur a terme aquest projecte són Ilerfred, SL, que es farà càrrec de les instal·lacions de la reforma i de l'equip d'audiovisuals, Anathomic Solutions que s'encarregarà d'adquirir i instal·lar el material funerari i Alqui-Envas, SL que es farà càrrec del mobiliari. En total, l'execució de tot el projecte s'adjudicarà per un import d'1.555.158 euros amb IVA inclòs.

El nou tanatori de Solsona es situarà a l'antic club d'avis Sant Jordi, ara sense ús. Aquesta serà una de les actuacions més costoses i ambicioses de l'actual legislatura, a l'alçada del projecte de l'Illa Cultural de Solsona, del qual avui s'ha aprovat el nou conveni amb el Consell Comarcal.

El tanatori dona servei a un total de 10 municipis del Solsonès. Es tracta, doncs, d'un servei que abasta diversos municipis i que, a dia d'avui, es presta en condicions precàries. Tal i com s'exposa en la memòria del projecte executiu, la instal·lació actual no reuneix les condicions òptimes per a aquest tipus de servei, ni per ubicació ni per dimensions.

El nou edifici permetrà millorar el servei funerari que ofereix el tanatori i crear-ne un inexistent fins al moment, la possibilitat de realitzar cerimònies de comiat tant laiques com de qualsevol confessió religiosa. A més, també s'oferirà un servei d'atenció al dol i l'adhesió a una plataforma que permeti comunicar i informar a través d'una aplicació mòbil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook