L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a concurs la redacció del projecte d'ampliació i millora del sistema d'auscultació de la presa de Sant Ponç, situada al terme municipal de Clariana de Cardener.

En la segona revisió general i anàlisi de seguretat de la presa i l'embassament de Sant Ponç, que es va redactar l'any 2009, es va concloure sobre la necessitat de reforçar el sistema d'auscultació existent. Aquest sistema és necessari per disposar de dades sobre el comportament de la presa mitjançant l'ús de diferents sensors i així poder-ne garantir la seguretat i el bon funcionament.

Des de la seva construcció, el sistema existent ha sigut objecte de millores i ampliacions amb el pas dels anys. Tot i això, actualment, continua sent necessària una ampliació així com una revisió i renovació del sistema existent. Per aquest motiu, l'objectiu d'aquest projecte és revisar, actualitzar i ampliar el sistema actual per dotar-lo de més dispositius o sensors que permetin arribar a obtenir dades i mesures de tots el paràmetres de comportament que cal controlar.

La redacció del projecte, que és el que ha sortit a concurs, té un pressupost de 69.526 euros amb IVA inclòs i un termini d'execució de set mesos des de l'inici del contracte.