El Solsonès ha detectat 47 casos positius de coronavirus en una setmana, 25 menys que la setmana anterior. 37 positius han estat diagnosticats a partir de 456 tests PCR, mentre que 10 ho han estat amb 51 TAR. Aquests valors evidencien la disminució del contagi un mes després de les festes de Nadal. No obstant això, l'índex del risc de rebrot al Solsonès continua molt alt, en els 1.003,14 punts i la taxa de reproducció de l'epidèmia es manté superior a 1.

D'altra banda, aquest cap de setmana s'ha dut a terme la primera dosi de la vacunació del personal i els residents de la residència de gent gran de Solsona, una vegada ha passat a qualificar-se de verda, després d'haver superat el brot. Així mateix, el personal del Centre Sanitari i els pacients del sociosanitari rebran la segona dosi del vaccí dijous, una vegada transcorreguts els 21 dies des de la primera injecció.

Pel que fa als centres educatius, el febrer comença amb el confinament de dos grups escolars de l'Institut Francesc Ribalta de Solsona -la setmana passada n'hi havia nou al conjunt de la comarca-.

Des del Centre Sanitari del Solsonès es demana "evitar la relaxació en les mesures de prevenció del contagi. Han millorat les dades epidemiològiques, però la pressió al sistema sanitari és prou alta per no abaixar la guàrdia". Les autoritats sanitàries catalanes alerten que la tercera onada evoluciona més lentament i es trigarà a assolir unes xifres que permetin considerar la pandèmia controlada.