El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que "prenem el compromís, un cop al govern de la Generalitat, de resoldre els problemes que pateixen els treballadors i treballadores del Centre Sanitari del Solsonès". Ordeig i el número 14 de la candidatura, Mohammed El Mamoun, s'han reunit avui amb el comitè d'empresa del Centre.

Òscar Ordeig ha explicat que "hem recollit les seves inquietuds i demandes, que responen sobretot a retallades salarials i impagaments de part del complement salarial pendents des de 2017" i ha afegit que "el PSC recolzem les demandes d'aquest col·lectiu i ens comprometem a estudiar-les i treballar conjuntament per resoldre-les".

El candidat socialista ha reivindicat que "ara toca recuperar la inversió perduda en salut i en els serveis sanitaris per tenir unes instal·lacions i uns equipaments adequats al segle vint-i-ú" i ha afegit que "amb el PSC i Salvador Illa al capdavant, enfortirem el sistema públic sanitari, especialment a les zones rurals per tal d'evitar la despoblació i garantir uns serveis públics accessibles i propers als ciutadans".

Ordeig ha explicat que "després de reunir-nos amb professionals sanitaris, constatem un cop més les greus retallades en serveis i la falta de professionals sanitaris a les zones rurals". "Una situació que s'agreuja, si cap més, amb el tancament d'ambulatoris en pobles petits durant els mesos d'estiu", ha denunciat.

Per això, ha dit, "el que necessitem per evitar la despoblació i l'abandonament dels pobles de Catalunya és enfortir els serveis sanitaris. A més, cal establir incentius als professionals de les zones rurals i de difícil cobertura. No pot ser que cada vegada més ens haguem de desplaçar a les grans capitals per tenir l'assistència sanitària que toca".