El cap de llista d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, acompanyat dels membres de la candidatura Helena Motos i Marcel Colell, s'ha reunit aquest matí amb representants del comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès, a qui ha donat suport en les seves reclamacions laborals i professionals. Moya ha posat el Centre Sanitari del Solsonès com un exemple del que hauria de ser un equipament sanitari de proximitat per afavorir l'equitat territorial, però ha advertit que els problemes en la gestió i, sobretot, la precarització de les condicions de treball dels seus professionals, posen en perill la pròpia continuïtat del servei.

Jaume Moya ha escoltat les reivindicacions del comitè d'empresa, que des de fa temps estan movilitzats i sostenen un conjunt de reclamacions laborals, i ha advertit que "la deficient gestió que s'està fent del centre des de fa uns anys està comportant la precarització de les condicions de treball dels seus professionals". Això, sumat a "la mercantilització dels serveis bàsics" posen en risc "els objectius d'atendre satisfactòriament la ciutadania de la comarca del Solsonès i compromet una peça bàsica per a l'equitat territorial en matèria d'accés als serveis de salut que tant defensem".

En aquest sentit, Moya considera que centres com el Sanitari del Solsonès "representen un model sanitari de proximitat que dona resposta a aquesta necessitat de poder accedir als serveis de salut tant a la primària, com en les diferents especialitats mèdiques o als serveis sociosanitaris sense que els usuaris hagin de fer grans desplaçaments". "Aquest és un tresor que hem de preservar i potenciar", ha assenyalat, "i no podem permetre'ns el luxe de perdre-ho per una mala gestió".

Alhora, ha recollit les denúncies de les treballadores del Centre, que denuncien una mala gestió financera i administrativa i reclamen una auditoria de comptes, que va deixar de fer-se des que l'actual gerent va assumir el càrrec. "El compliment dels principis de Govern Obert i de Transparència s'estan incomplint, cosa que fa témer que hi hagi quelcom a amagar en la gestió del Centre", ha afegit.

El candidat d'ECP ha recollit les demandes del comitè d'empresa i s'ha compromès a ajudar a trobar solucions des del Parlament en la propera legislatura, així com a treballar des de les institucions on En Comú Podem té representació política per garantir el futur del Centre Sanitari del Solsonès.