El consistori de Riner ja ha adjudicat les obres que han de millorar l'accessibilitat de l'exterior del complex del Miracle. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis per 363.622,57 euros amb IVA inclòs, només 400 euros per sota del preu de licitació.

El projecte «El Miracle: Patrimoni, cultura i natura accessibles» té com a objectiu potenciar el turisme del complex adaptant el seu exterior per millorar-ne l'accessibilitat i donar-hi cabuda a tota persona amb diversitat funcional. Les obres constaran de cinc actuacions diferenciades.

La més destacada de les cinc és la creació d'un circuit, que recorrerà el perímetre de l'exterior del complex, que es podrà seguir lliurement o amb la companyia d'un guia. Aquest recorregut, que donarà accés als punts més coneguts del Miracle i a altres que no ho són tant, estarà totalment adaptat a persones que tenen mobilitat reduïda i/o discapacitats sensorials, gràcies a l'ús d'escriptura Braille, codis QR, audiodescripcions o figures tàctils. El projecte també inclou la creació d'un espai de rebuda de visitants.

El termini de les obres, subvencionades per un Pla de Foment del Turisme, és el 31 de maig del 2021.