23 de febrer de 2021
23.02.2021
Regió7

Unió de Pagesos demana no ampliar la protecció del llop arreu de l'Estat

El sindicat destaca la importància de preservar la ramaderia i la gestió de les pastures a Catalunya

22.02.2021 | 23:06
Unió de Pagesos demana no ampliar la protecció del llop arreu de l'Estat

Unió de Pagesos va presentar ahir una sèrie d'al·legacions per evitar que s'ampliï la protecció del llop arreu de l'Estat, ja que «la presència d'aquest animal suposa un risc per a la ramaderia en zones de muntanya»,afirmen a un comunicat.

El sindicat farà aquesta setmana una campanya perquè les persones que vulguin es facin seves les al·legacions presentades per Unió de Pagesos enviant un correu electrònic, fins el 26 de febrer, a la bústia del Ministeri.

El sindicat ha fet arribar les seves observacions en la consulta prèvia del projecte d'Ordre del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que preveu incloure totes les poblacions d'aquest animal presents a l'Estat en el Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial.

El col·lectiu es mostra en contra d'ampliar la protecció a totes les poblacions de llop, ja que, segons argumenten «és una mesura que no està prevista en la política ambiental de la Unió Europea i pot tenir greus repercussions sobre les possibilitats de gestió de les poblacions que puguin establir-se a Catalunya».

Al mateix temps, el sindicat recorda també la importància de la ramaderia extensiva en la conservació determinats hàbitats presents en espais declarats zones d'especial conservació (ZEC) incloses a la Xarxa Natura 2000, com ara pastures naturals i seminaturals, que es poden veure amenaçades per l'abandonament de la ramaderia. Unió de Pagesos alerta que «l'expansió del llop a les nostres muntanyes pot posar en risc la viabilitat i la continuïtat de la ramaderia extensiva i, per tant, la conservació d'aquests hàbitats».

El sindicat denuncia també que l'ampliació de la protecció del llop no s'ha sotmès a una avaluació de les repercussions que tindria en la preservació d'aquests hàbitats, tal i com preveu la normativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook