El Consell Infantil i Jove de la vall de Lord decidirà el futur del nou casal per a la seva generació. El Consell, que és format per diversos representants de cada curs de l'institut escola Vall de Lord, ha presentat diverses propostes sobre quins equipaments són necessaris a l'espai i quines activitats s'hi programaran.

Partint d'un pressupost anual de 5.000 euros que l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys facilita al grup per a despeses derivades de les necessitats dels joves de la zona, el Consell s'encarregarà de decidir quina forma volen que prengui el Casal Jove, que se situarà a l'antiga Creu Roja de Sant Llorenç de Morunys.

Tot i ser acompanyats pels consistoris de la Vall de Lord, l'Oficina Jove i el centre en tot moment, el Consell és un organisme autònom que s'encarrega de prendre algunes decisions sobre els joves del territori, i per aquest motiu se'ls ha encarregat la tasca de fer-los partícips en la creació del nou espai.

A la presentació, els diversos grups de joves van coincidir en la dimensió que volen que adquireixi l'espai, «els joves volen que sigui un espai per a l'oci», afirma l'alcalde Guixers, Jordi Selga. Tanmateix, no serà fins a la propera reunió que els joves decidiran la proposta definitiva.

Respecte a la iniciativa, la directora de l'institut escola Vall de Lord, Elena Camarasa, afirma que «els joves estan molt contents ja que participen en la vida de la vall i les seves demandes tiren endavant».