01 de març de 2021
01.03.2021
Regió7

El Centre Sanitari del Solsonès detecta 39 casos sospitosos de ser de la variant britànica en 15 dies

El nombre de positius de covid-19 confirmats en una setmana a la comarca es redueix a la meitat, passant de 55 a 28

01.03.2021 | 14:11
Imatge del Centre Sanitari del Solsonès

El nombre de nous positius de coronavirus al Solsonès ha disminuït a la meitat en una setmana i ha passat de 55 a 28. Al Centre Sanitari del Solsonès s'han detectat 26 positius de covid-19 a partir de 263 tests PCR, mentre que dos ho han estat a partir de 43 tests d'antígens ràpids. L'ens de salut puntualitza que 19 dels 26 nous casos de coronavirus són sospitosos de ser de la soca britànica, per la qual cosa, malgrat l'alentiment de contagis, es manté la crida a la prudència en tant que aquesta variant del virus es propaga molt més ràpidament. Així, en les darreres dues setmanes s'han detectat 39 possibles casos de la variant britànica.

Pel que fa als grups escolars, en aquests moments n'hi ha cinc de confinats de quatre centres diferents: P0 de l'Escola Bressol Els Petits Gegants, 4t C de l'Escola Arrels Primària, 4t d'ESO Científic i 4t d'ESO Pràctic de l'Escola Arrels Secundària i un grup de Gestió forestal de l'Escola Agrària del Solsonès.

L'índex del risc de rebrot al Solsonès se situa en els 594,76 punts i, a la capital comarcal, 735,82 punts amb una taxa de reproducció que baixa de l'1 en l'àmbit comarcal, però en l'1,12 a Solsona, una dada que evidencia que l'epidèmia continua creixent.

Tal com es va anunciar divendres, avui l'Ajuntament de Solsona ha aixecat les mesures municipals decretades el passat 18 de febrer i, per tant, es reobren les instal·lacions esportives municipals i l'Escola Municipal de Música. No obstant això, es demana la màxima precaució per evitar barrejar grups bombolla i mantenir grups reduïts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook