Alumnes de vuit centres educatius de la comarca treballen en la primera iniciativa conjunta de cara al proper dilluns 8 de març, dia internacional de la dona.

L´objectiu de la campanya, anomenada «Les dones hi som -i sempre hi hem estat-», és que l'alumnat del Solsonès contribueixi a dignificar el paper de les dones al llarg de la història reconeixent la seva tasca en àmbits diversos.

Així, a partir del 8 de març i durant tot el mes, es podran veure en els diferents aparadors de Solsona i Sant Llorenç de Morunys, i als centres educatius del Solsonès diferents pòsters que visibilitzaran dones importants en la nostra societat. A més, en aquests aparadors hi haurà codis QR mitjançant els quals es podrà veure l'autoria del treball, i com cada grup ha treballat cada dona. Hi han participat l'Escola Arrels I i II, l'Institut Francesc Ribalta, el CEE Jeroni de Moragas, l'escola Setelsis, l'Institut Escola Vall de Lord, l'escola Vinyet i la ZER el Solsonès

Es tracta de la primera iniciativa que sorgeix del grup de treball de coeducació format per docents de tots els nivells educatius que s'ha creat aquest curs 2020-2021. Aquest grup, anomenat «Coeduca't», centra la seva tasca en la reflexió, el debat, la recerca i formació relacionades amb la posada en pràctica d'iniciatives de coeducació, i un exemple és aquesta campanya pel 8-M.