L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès estan preparant una campanya informativa sobre la interrupció voluntària de l'embaràs que es furà a terme durant la setmana vinent en motiu del del Dia internacional de les dones, el 8 de març.

La iniciativa, que es podrà veure a través de les xarxes socials, té l'objectiu de respondre a algunes preguntes com quin és el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs, què en diu la llei, en quins supòsits es pot dur a terme, quins mètodes d'avortament hi ha, quins tràmits cal cursar i on cal adreçar-se.

L'anunci d'aquesta campanya arriba després que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, digués en la seva glossa setmanal que l'avortament és «el genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat», afirmacions que van generar indignació entre algunes entitats solsonines i també en el grup polític ApS-CUP.

L'alcalde, David Rodríguez, va apuntar que «des de les institucions locals ens correspon defensar els drets de la ciutadania de manera propositiva» i que la voluntat del consistori «no és fer batalles dialèctiques amb cap altra institució, sinó vetllar pels drets fonamentals amb la feina del dia a dia dels nostres serveis públics». Així, assegura que aquesta campanya és l'acció amb la que «ens desmarquem de discursos que criminalitzen un dret», fent referència implícita a les recents declaracions del bisbe de Solsona.

La iniciativa de les regidories de Salut, Igualtat, Joventut i Afers Socials i de les conselleries comarcals d'Afers Socials, Igualtat i Joventut és una de les actuacions que s'emmarquen dins la programació del 8 de març d'aquest any al Solsonès, participada per diverses entitats i coordinada pel Servei d'Informació i Atenció les Dones (SIAD) amb el lema «Ens sobren els motius».