09 de març de 2021
09.03.2021
Regió7

Una entitat del Solsonès engega una campanya per exigir fer una revisió dels noms dels carrers de Solsona

El Grup de Gèneres critica que només una plaça té nom de dona i que hi ha carrers que honoren persones falangistes

08.03.2021 | 23:05
Una entitat del Solsonès engega una campanya per exigir fer una revisió dels noms dels carrers de Solsona

El Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura, una de les entitats feministes més actives del Solsonès, ha engegat una campanya a través de la plataforma Change.org en la que demana a l'Ajuntament de Solsona que faci una revisió dels noms dels carrers de la ciutat «en clau de gènere i de memòria històrica».

L'entitat denuncia el fet que, «deixant de banda Verges i Santes», a Solsona només una plaça està dedicada a una dona mentre que, per exemple, «sí que Solsona dedica un barri al falangista José Torregassa». A més, en la petició el Grup de Gèneres demana que l'Ajuntament faci partícip a la població a l'hora de proposar i aprovar els possibles nous noms d'alguns carrers i places de Solsona.

Maria Padró, membre del Grup de Gèneres del Solsonès, critica el fet que quan s'havia de posar nom a l'actual plaça Ramon Llumà l'any 2017, l'Ajuntament no engegués un projecte participatiu per decidir quin nom se li havia de posar i es «tirés pel dret» dedicant-li al que va se alcalde de Solsona durant 24 anys per CIU, Ramon Llumà. En aquest sentit, l'entitat feminista creu que s'hauria de fer una crida a la població per proposar un nou nomenclàtor per a determinats carrers i places de la capital del Solsonès.

La petició a Change.org es va publicar avui fa 4 dies i en les primeres 72 hores ja havia aconseguit superar les 100 firmes. Des del Grup de Gèneres asseguren que no s'han posat un objectiu pel que fa a nombre de firmes sinó que esperen recollir-ne el màxim possible per aconseguir presentar una moció a l'Ajuntament solsoní amb el màxim de suport possible.

El Grup de Gèneres va ser l'entitat que va impulsar la manifestació nocturna que va tenir lloc diumenge a Solsona en motiu del dia de la dona, on hi van acudir al voltant d'una cinquantena de persones. La marxa per Solsona va finalitzar a la plaça del Palau Episcopal, on es va llegir un manifest i es van enganxar cartells reivindicatius a una de les portes del palau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook