El Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura, una de les entitats feministes més actives del Solsonès, ha engegat una campanya a través de la plataforma Change.org en la que demana a l'Ajuntament de Solsona que faci una revisió dels noms dels carrers de la ciutat «en clau de gènere i de memòria històrica».

L'entitat denuncia el fet que, «deixant de banda Verges i Santes», a Solsona només una plaça està dedicada a una dona mentre que, per exemple, «sí que Solsona dedica un barri al falangista José Torregassa». A més, en la petició el Grup de Gèneres demana que l'Ajuntament faci partícip a la població a l'hora de proposar i aprovar els possibles nous noms d'alguns carrers i places de Solsona.

Maria Padró, membre del Grup de Gèneres del Solsonès, critica el fet que quan s'havia de posar nom a l'actual plaça Ramon Llumà l'any 2017, l'Ajuntament no engegués un projecte participatiu per decidir quin nom se li havia de posar i es «tirés pel dret» dedicant-li al que va se alcalde de Solsona durant 24 anys per CIU, Ramon Llumà. En aquest sentit, l'entitat feminista creu que s'hauria de fer una crida a la població per proposar un nou nomenclàtor per a determinats carrers i places de la capital del Solsonès.

La petició a Change.org es va publicar avui fa 4 dies i en les primeres 72 hores ja havia aconseguit superar les 100 firmes. Des del Grup de Gèneres asseguren que no s'han posat un objectiu pel que fa a nombre de firmes sinó que esperen recollir-ne el màxim possible per aconseguir presentar una moció a l'Ajuntament solsoní amb el màxim de suport possible.

El Grup de Gèneres va ser l'entitat que va impulsar la manifestació nocturna que va tenir lloc diumenge a Solsona en motiu del dia de la dona, on hi van acudir al voltant d'una cinquantena de persones. La marxa per Solsona va finalitzar a la plaça del Palau Episcopal, on es va llegir un manifest i es van enganxar cartells reivindicatius a una de les portes del palau.