11 de març de 2021
11.03.2021
Regió7

Aprovat el projecte de les obres de restauració del castell de Lladurs

Després de l'estudi arqueològic, els primers treballs se centraran en la torre i l'ala sud del recinte

10.03.2021 | 22:33
Vista aèria del castell de Lladurs, la part inferior és on es faran els primers treballs de restauració

Després de mesos de feina en redacció de projectes, cessions de propietats i cerca de subvencions, el castell de Lladurs engegarà, si tot va bé en les properes setmanes, la restauració del seu castell.

Fa unes setmanes van acabar els treballs de neteja i l'estudi arqueològic del castell, i l'Ajuntament de Lladurs va aprovar en el darrer ple el projecte d'obres de restauració de la torre de l'ala sud del castell, que té un pressupost d'execució de 156.326,63 euros amb IVA inclòs.

L'alcalde de Lladurs, Daniel Rovira, va explicar a Regió7 que aquesta actuació, que suposarà l'inici de les obres com a tal al recinte del castell, es centraran a la part sud del recinte del castell, concretament a la torre i a la sala que hi ha a continuació. Segons el batlle, es tracta de les zones del castell més antigues segons els estudis que han realitzat els arquitectes del projecte.

Per poder fer realitat aquesta primera fase de restauració del castell de Lladurs, l'ajuntament compta amb una subvenció del Departament de Cultura. A més, a part de destinar-hi fons propis i a l'espera de saber si es podrà rebre l'ajut LEADER, s'està buscant la manera legal de fer partícip a la població, ja siguin particulars, empreses o entitats.

La restauració completa del castell permetran que l'espai sigui plenament visitable i que esdevingui un punt de trobada per la ciutadania de Lladurs. El pressupost complet de la restauració és de 549.890,25 euros amb IVA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook