Els vials que s'urbanitzin al nou sector de la Cabana del Silo de Solsona duran noms femenins. L'Ajuntament fa temps que té decidit dedicar espais públics a dones rellevants de la història local o catalana, però ha hagut d'esperar a disposar de la previsió d'urbanització de carrers nous.

Així, es vol reparar el greuge històric que han patit les dones en el nomenclàtor de la ciutat, on tot just hi ha vuit espais públics amb nom femení, dels quals únicament un, el de plaça de Ribera, es refereix a una persona no religiosa. Josefina Ribera de Bonaplata, «la Llucianeta» (Solsona,1877-Barcelona, 1957), declarada filla predilecta el 1953, va llegar a la ciutat la parcel·la de davant del seu casal familiar, al carrer de Llobera. Abans de la Guerra Civil, Ribera també havia pagat les escultures del cambril de la Mare de Déu del Claustre de la catedral, que van ser cremades.

Amb l'inici del desenvolupament de la urbanització de la Cabana del Silo es preveu que, en un primer moment, sigui necessari posar nom a tres nous carrers. Per fer-ho, la regidoria de Participació farà una consulta a la ciutadania a través del web municipal i l'Oficina d'Atenció Ciutadana per a qui vulgui votar presencialment. La idea és que es pugui escollir entre diverses propostes que s'estan definint i entre les quals hi ha alguna figura històrica femenina de Solsona, però també dones de la literatura catalana.

Aquest anunci, casualment, coincideix amb la iniciativa del Grup de Gèneres a la plataforma Change.org per demanar a l'Ajuntament la revisió del nomenclàtor en clau de gènere i de memòria històrica. Des del govern municipal es comparteix l'argumentari exposat per l'entitat. Tot i això, considera «complicat canviar noms vigents de carrers pels maldecaps que això generaria als veïns».