L'Arxiu Llàtzer format per més de 600.000 unitats fotogràfiques i alguns documents en paper ha ingressat a l'Arxiu Comarcal del Solsonès després de la seva compra per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d'un arxiu estratègic per seguir la vida de la ciutat i comarca des de la segona meitat del segle XX fins a inicis de l'actual segle. La crònica ciutadana d'aquests anys es veurà molt enriquida tant en l'àmbit més públic com en l'àmbit més privat. Així, són molts els solsonins que hi apareixeran, ja sigui en el seu bateig, comunió o casament; generacions i generacions de solsonins hi són presents. Així, l'Arxiu Comarcal del Solsonès multiplicarà per tres el nombre de fotografies i s'aproparà al milió d'unitats fotogràfiques.

L'establiment fotogràfic Llàtzer de la ciutat de Solsona ha estat un referent pels solsonins al llarg de la segona meitat del segle XX. Està format per les fotografies de Llàtzer Albets -el fundador de la nissaga-, els seus fills Josep i Antònia i Conxita Moreno, esposa de Josep Albets.

La documentació fotogràfica que ingressarà a l'Arxiu Comarcal del Solsonès abraça des de l'any 1949 fins a l'any 2012. L'inici de l'activitat professional, tanmateix, cal situar-lo l'any 1952.