Tres equipaments municipals de Solsona han estat admesos al cens d'espais de cultura responsables promogut pel Departament de Cultura. Es tracta de la biblioteca Carles Morató, la Sala Polivalent i el Teatre Comarcal. També s'hi afegeix el Tatrau Teatre, de titularitat privada. Aquest cens, creat el novembre passat, té la finalitat de transmetre seguretat al públic i donar prestigi als espais culturals en un context durament condicionat per la pandèmia.

A fi d'incorporar-se al cens, que es pot consultar en línia al web del Departament de Cultura, ha calgut certificar el compliment de dos requisits per part d'aquests equipaments: l'adopció de totes les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la covid-19 i d'un protocol sanitari per a l'espai en qüestió, d'una banda, i l'assumpció del compromís de promoure mesures inclusives per evitar el risc d'exclusió social de col·lectius vulnerables, de l'altra. A Solsona, tots els actes que acullen els espais municipals se cenyeixen a les condicions exigides pel pla d'actuació del Procicat, i des de la regidoria de Cultura s'afavoreix l'assistència de sectors vulnerables a cites culturals mitjançant el programa Apropa Cultura.

Un cop tramitada la inscripció, aquestes instal·lacions s'identifiquen com a espais de cultura responsables des d'aquesta setmana amb un distintiu de color verd atorgat pel Departament de Cultura. A la demarcació de Lleida en aquests moments apareixen una quinzena de municipis al cens.