La rectoria del nucli històric de la Pedra ja té la teulada restaurada. Es tracta de la primera actuació engegada per l'Ajuntament de la Coma i la Pedra per tal de restaurar al complet aquest històric i representatiu edifici del municipi, que, juntament amb l'església de Sant Serni, formen part del Pla Especial Urbanístic que té com a objectiu dotar d'un espai públic arranjat i més idoni per a la seva promoció turística i la seva preservació.

L'edifici de la rectoria està format per una planta semisoterrani, una planta baixa elevada i una planta sota coberta, i té la peculiaritat d'estar clavat a la roca que dona nom al nucli de la Pedra. Fins ara l'edifici estava en desús i en un estat de conservació deficient, motiu pel qual es va decidir incorporar-lo a la dotació d'equipaments municipals per restaurar-lo, donar-li un ús comunitari i convertir-lo en un centre per a la promoció turística del nucli històric de la Pedra i els seus entorns.

El 2018 es va preparar un projecte de rehabilitació i recuperació, i el primer pas era la reforma de les cobertes que ara ha finalitzat. Segons el consistori, aquestes cobertes estaven molt danyades i presentaven importants filtracions que malmetien l'interior de l'edifici i causaven altres danys i patologies que posaven en risc la seva estabilitat i conservació.

El cost total de l'actuació ha estat de 113.934 euros, el 56% dels quals ha estat subvencionat per la Diputació de Lleida.