El Consell Comarcal farà una auditoria per poder conèixer la realitat de la comarca pel que fa a la connexió d'Internet de banda ampla i poder redactar un pla estratègic comarcal per millorar la connectivitat i la digitalització.

En el procés participatiu del Solsonès que es va dur a terme entre el març del 2018 i el març del 2019 va sorgir la proposta de millora de les telecomunicacions. Alhora, es tracta d'un projecte essencial i transversal que enriqueix el desenvolupament local per mitjà de l'impuls que representa per al sector primari, el comerç local, la formació i el treball en línia, els nous reptes del ruralisme i l'ocupació qualificada, entre altres. L'objectiu és valorar les actuacions diverses dels ajuntaments de la comarca i generar sinergies en un context delicat i complex com l'actual, en què la reactivació econòmica postcovid-19 centra l'agenda del moment.

L'auditoria, amb una durada prevista de tres mesos, permetrà conèixer i radiografiar la situació actual de les infraestructures i serveis d'Internet de banda ampla als quinze municipis del Solsonès i els seus respectius projectes a curt termini per identificar-ne les fortaleses i mancances a partir de criteris objectius, establir un diàleg fluid amb els operadors de telecomunicacions generalistes i locals, i alhora valorar i coordinar des del territori el pla de desplegament de fibra òptica.

Les dades que s'hi recullin permetran entomar la segona fase del projecte, la redacció d'un pla estratègic en l'àmbit de l'Internet de banda ampla.