Després d'un any amb la major part dels espais restringits al públic amb motiu de la pandèmia, aquest dimecres la Biblioteca Carles Morató de Solsona reobre totes les sales i reprèn tots els serveis. Preferiblement, però, s'aconsella reservar lloc per fer ús dels espais de lectura a causa de la capacitat, reduïda al 50 per cent, d'acord amb les mesures establertes pel Procicat.

L'horari de la biblioteca serà l'habitual: dimarts, divendres i dissabte de deu a dos quarts de dues i de dilluns a divendres també de quatre a vuit. A partir d'ara, es pot tornar a accedir a la col·lecció i utilitzar els ordinadors. En canvi, encara no es permet consultar la premsa diària ni quedar-se a la biblioteca a consultar les revistes.

En el cas de l'àrea infantil, una de les més freqüentades, es demana a les famílies escollir el material per agafar en préstec sense llegir-lo in situ, a fi d'evitar la concentració de persones i de donar l'opció a fer ús del servei a més famílies.

Des de la direcció de la biblioteca, es recorda als usuaris que es mantenen els serveis de recomanació, preparació de lots de llibres i préstec a domicili, i se'ls anima a continuar fent-ne ús. L'equipament va informant de totes les novetats a través del web i les xarxes socials.

La Biblioteca Carles Morató va haver de tancar portes fa un any, arran del confinament, i els mesos de setembre i octubre va reobrir únicament la sala multimèdia. Des d'aleshores, ha hagut de mantenir tancat l'accés a les col·leccions, amb els serveis de préstec i retorn des del taulell, i només ha pogut habilitar el saló de les Homilies d'Organyà com a espai d'estudi amb reserva prèvia.