Una antiga explotació de guix de l'empresa Knauf ha estat l'escenari de la celebració de la Festa de l'Arbre d'enguany i de l'homenatge a Josep Alet, el cap comarcal dels Agents Rurals finat fa uns mesos.

Aquesta festa dirigida als alumnes dels centres escolars de la comarca, té com a actuació principal la plantació d'arbres a aquesta antiga explotació de Guixers que s'ha de reforestar. Enguany, però, ha estat una festa especial degut a l'homenatge a Alet, en el que hi han assistit una àmplia representació del cos d'Agents Rurals, amb l'Inspector en Cap de Catalunya, Josep Antoni Mur i el Director General dels Agents Rurals, Marc Costa; representants polítics del Consell Comarcal i de la Vall de Lord; representants de l'empresa Knauf; alumnes de les escoles de la Vall de Lord i familiars d'Alet.

«Hem plantat l'alzina en record seu perquè es converteixi en el referent d'aquest entorn. El Josep era un gran professional, amant de l'entorn i de la natura, però sobretot, era una bona persona», ha dit un dels seus companys del Cos durant el seu discurs.

Els alumnes també l'han homenatjat col·locant unes pedres amb uns motius dignificant la seva tasca. Per altra banda, el director de Knauf, Thomas Stiefvater, i l'Inspector en Cap dels Agents Rurals han entregat a la família dos plaques commemoratives. La filla d'Alet també ha tingut unes paraules per recordar el seu pare.

Pel que fa a la festa de l'arbre com a tal, els alumnes han plantat desenes de nous arbres a aquesta antiga explotació de guix i també ho faran a altres punts de la comarca. En aquest sentit, Mur ha assegurat que actes com aquest són molt importants perquè «una de les línies que seguim de cara a la prevenció i conservació es l'educació a les escoles. El futur està en les noves generacions».

El tècnic de comunicació del Consell i dinamitzador de l'acte, Xavier Solé, ha explicat la importància d'aquesta festa i d'Alet com la persona «que va anar regant la llavor de la festa per fer-la créixer». Des de la primera edició de la festa l'any 2004, s'han plantat més de 3.000 arbres al Solsonès.