Avui canviarà la fisonomia de la part inferior de la plaça de Sant Joan de Solsona. Les regidories de Medi Ambient i Parcs i Jardins substituiran dos plataners, els exemplars situats més al centre, per aurons, característics pel canvi de color del fullatge i les seves tonalitats vermelloses a la tardor. Es tracta d'exemplars malats i envellits que fa molt temps que havien deixat de créixer.

Segons explica el regidor d'aquestes àrees, Ramon Montaner, s'ha fet un seguiment dels arbres de la plaça d'uns anys ençà juntament amb el biòleg i consultor d'arbrat urbà Josep Selga. «Dos dels exemplars presenten símptomes de senescència» i es vol «evitar el risc que una de les places més emblemàtiques de Solsona quedi despullada d'arbrat». Per això el consistori s'avança i substitueix els dos peus per una espècie ja present a altres indrets de la ciutat, com el passeig de les Moreres, i una de les més decoratives. «És l'espècie que farà més justícia en aquest indret», assenyala Ramon Montaner.

Aquesta reposició respon a la voluntat de l'Ajuntament de substituir progressivament els plataners, que abunden al municipi, i avançar en la millora de la biodiversitat de l'arbrat.