L'Ajuntament d'Olius preveu l'obertura d'un local social al municipi el 2022. Es tracta d'un projecte que busca habilitar un espai de reunió per als habitants del municipi i que es durà a terme enun solar situat costat de la llar d'infants d'Olius.

Es tracta d'un projecte que s'està gestant però que el consistori preveu poder-lo posar en marxa aviat. D'aquesta forma, Olius obrirà el seu primer recinte dedicat a la reunió social.

La construcció ha estat motivada per l'alliberament dels romanents de l'Ajuntament. «A causa de la pandèmia, els consistoris hem pogut utilitzar els diners del banc que fins ara no podíem tocar. Això ens ha permès definitivament invertir-los en béns i serveis», comenta l'alcalde d'Olius, Toni Márquez.

Aquest local permetrà als veïns del municipi reunir-se a un espai proper als seus domicilis sense haver-se de desplaçar. «La creació d'un espai social és una necessitat. És prioritari disposar d'espais on els veïns es puguin reunir».

Segons relata Márquez, els veïns d'Olius, fins ara, havien de fer activitat social a Solsona a causa de la mancança d'un espai com aquest. «És necessari crear un espai així al municipi», assegura el batlle.

Per a Márquez, la creació d'aquest espai permetrà fomentar l'activitat de la població al municipi i, al mateix temps, crearà cohesió social. «Fins ara no hem tingut la possibilitat de disposar d'un espai de reunió. Un recinte així és fonamental. Ara contribuirem a generar cohesió entre els habitants».

L'alcalde del municipi lamenta que la construcció d'aquest espai no s'hagi fet en mandats anteriors. «És un projecte que ve heretat d'altres legislatures», assegura.

Al mateix temps, l'Ajuntament preveu fer al solar una nova pista esportiva coberta. El seu ús es destinarà a esports com el bàsquet, el futbol sala o el patinatge.

Encara que la idea inicial de l'Ajuntament d'Olius era la de construir una cobertura a l'actual pista situada la zona esportiva i evitar la nova construcció, l'antiguitat de l'espai i la dimensió del recinte han impossibilitat aquesta obra.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Olius va valorar establir la nova pista poliesportiva i el local social al mateix espai.

Tant el local social com la pista esportiva d'Olius estaran subvencionats parcialment pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Encara que els treballs no han començat, es preveu que la pista esportiva estigui operativa aquesta tardor. Un cop acabin les obres, s'iniciaran les de l'espai social.