L'entitat Solsonès Obert al Món homenatjarà l'activista Arcadi Oliveres amb una parada per vendre el seu llibre el proper dissabte 24 d'abril. L'espai dedicat a la venda de l'obra Paraules d'Arcadi se situarà el dissabte d'11 a 14 h i 17 a 21 h a la plaça de l'Ajuntament de Solsona.

«Oliveres és SOM, sempre ho ha estat i ho seguirà sent, perquè el seu discurs és ja dins nostre i forma part de tot allò que fem», expliquen des de l'entitat solidària solsonina.

«Difonent el seu llibre, difonem la seva veu, que el fa més present encara que hagi marxat», continuen des de l'ONG de Solsona. Durant tota l'obra Oliveres desplega els eixos del seu discurs, que van de la democràcia a l'educació, aprofundint també en la guerra, els refugiats, el canvi climàtic, la monarquia i la pandèmia, i entre altres temes.

El vincle de l'economista amb el SOM va començar l'any 2003 amb una conferència «per a una globalització més justa». Dos anys després, va tornar a Solsona per parlar de banca ètica, el 2005.

El 2007 va rebre el Premi ONGC, uns guardons organitzats per l'entitat solsonina, al Teatre Comarcal en la segona edició del certamen de la revista de pensament polític, solidaritat, cooperació i relacions internacionals. En el seu discurs, l'Arcadi Oliveres va parlar del desequilibri en l'accés mundial a l'aigua i de com es podria eliminar la fam al món destinant-hi molts menys diners dels que es destinen a les guerres.

Arcadi Oliveres va participar en les revistes del desè i del vintè aniversari del SOM. A ambdós textos destacava «l'egoisme dels països del Nord» respecte a les migracions.