Pinós ha obert el concurs per executar les obres del tram de la carretera B-300 que va de Pinós a Salo, coneguda com a carretera de Vallmanya. El pressupost de licitació és de 3.688.606,41 euros amb IVA. Es preveu que la durada del contracte sigui de 6 mesos.

El departament de Territori i Sostenibilitat assumirà el projecte de condicionament d'aquest tram de la carretera B-300.

D'aquesta manera es complirà una demanda històrica de l'Ajuntament de Pinós. El projecte, aprovat el 5 de març, consistirà a condicionar un total de 8,2 km de carretera.

Les previsions de la Generalitat són que les obres comencin durant la tardor del 2021, però no serà fins al primer quadrimestre del 2022 que es donin per finalitzades.

Addicionalment, s'ha formalitzat un conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament per tal que, un cop efectuades les obres que transformin el vial actual en carretera, es faci un canvi en la titularitat. Es preveu que aquest tram s'inclogui a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat, que des d'aleshores, es farà càrrec del manteniment.

«És una obra esperada des dels anys vuitanta. Com a consistori no podíem fer front a la millora de la carretera», explica l'alcalde del municipi, Xavier Vilalta.

Aquesta carretera permetrà revitalitzar el municipi, segons el batlle. «És la connexió de la part sud del municipi amb el Bages i l'Anoia. Aquesta reactivarà el municipi», assegura Vilalta.