La sala polivalent de Solsona va acollir dissabte l'acte de lliurament dels premis Drac de poesia i prosa. Era la tretzena edició d'una gala que organitza Òmnium Solsonès, i que va expressar satisfacció i agraïment per haver pogut celebrar un acte que fusiona literatura i música.

La solsonina Noemí Vilaseca va rebre el Drac de poesia per una sèrie de poemes titulats Lliure Llar. Vilaseca es converteix en la primera solsonina que obté aquest premi literari.

Pel que fa el Drac de prosa, va ser per a l'obra Un somriure natural, de Joan Ruscalleda, de Malgrat de Mar.

Gerard Pijoan, representant de la junta nacional d'Òmnium, va felicitar els guanyadors, va aplaudir la tasca de l'entitat al Solsonès i va llegir una carta dels president, Jordi Cuixart, escrita des de la presó expressament per a l'acte dels premis Drac.

La presidenta d'Òmnium Solsonès, Maria Rosa Cases, també va dirigir unes paraules al públic assistent, entre els quals no hi va faltar l'alcalde Solsona, David Rodríguez, i el conseller comarcal de Cultura, Ignasi Campà.

L'acte va comptar amb l'actuació de l'artista solsonina Júlia Xandri, que va interpretar dues cançons de creació pròpia i una peça del musical El Petit Príncep. També hi va participar Anaís Vila i la seva banda, que va incloure temes del seu darrer disc, Contradiccions.

Premis Sambori

La jornada també va servir per lliurar els premis Sambori de literatura infantil i juvenil als guardonats de la comarca i per fer un reconeixement a les escoles participants.

En la categoria de cicle inicial es va distingir Ot Garcia (2n de primària a l'escola El Vinyet) amb l'obra El mar brillant. I Adrià Rovira (2n de primària a El Vinyet), amb El cor d'Iwam.

De cicle mitjà: Xènia Santasusana (3r de primària a l'escola Arrels), amb l'obra Família de colors .

En la categoria de cicle superior: Íria Nuñez (6è a l'Arrels) ,amb l'obra Destí, i Núria Torra (5è a l'escola Setelsis), amb Ajudadisca.

De la categoria de segon cicle de secundària: Carles Feixas (4t d'ESO al Francesc Ribalta) per l'obra Tot em recorda a tu.

I pel que fa la categoria de batxillerat i cicles formatius: Alba Oliva (2n de batxillerat al Francesc Ribalta), amb l'obra El que dura una pizza, i Marina Real (2n de batxillerat a l'institut Francesc Ribalta), amb el títol Gòtic i romàntic.