L'Ajuntament de Solsona ha adjudicat un contracte de manteniment dels parcs infantils municipals. El consistori ha contractat Miralda espais i Serveis S.L per un import total de 937,75 euros amb IVA mensuals.

L'Ajuntament solsoní preveu que l'execució del contracte duri deu mesos, per tant, el total dels treballs requeriran una inversió de 9.377,5 euros. És el segon contracte que el consistori de Solsona adjudica a aquesta empresa amb la finalitat de millorar el manteniment dels parcs.

El primer contracte es va tancar tot just abans d'iniciar-se la pandèmia del coronavirus, però es va haver de suspendre.

Segons argumenta el regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, el contracte està motivat per la necessitat de donar suport a la tasca que fa la brigada municipal. Per aquest motiu, es va decidir contractar una empresa externa dedicada a fer revisions dels parcs, homologacions o podes de l'entorn de les zones.

«Hem decidit renovar el contracte perquè els parcs són un espai essencial on els nens passen moltes hores», assegura Montaner. Amb aquesta inversió el consistori busca que l'empresa els ajudi a cuidar la imatge dels parcs.

«Els parcs estan molt bé, però sempre poden haver elements que quedin més descuidats», explica el regidor. «Amb aquesta intervenció podem conèixer els desperfectes que hi ha als parcs infantils per poder millorar qualsevol incidència», recalca.

De fet, Montaner assegura que el treball de l'empresa ja va donar fruits als parcs municipals durant el primer contracte. «Gràcies a un informe que va proporcionar sobre tots els parcs durant la seva primera actuació, vam decidir canviar l'estructura un d'ells» comenta.

Mitjançant aquest informe, l'Ajuntament va modificar el parc situat entre la carretera de Manresa, el carrer Pedraforca i el carrer Ensija. Ara mateix, l'Ajuntament treballa amb la UEC l'afrau per a la seva reestructuració. Es vol crear un espai d'un concepte diferent dels parcs tradicionals on el centre solsoní pot desenvolupar el seu projecte de jardineria.