L'Escola Agrària del Solsonès organitza un curs que pretén introduir les pràctiques agroecològiques tant en la producció com en la transformació agroalimentària.

A partir de l'anàlisi dels sistemes alimentaris i de la realitat agrícola i rural del territori, s'aportaran recursos per a l'inici d'activitat o la transició agroecològica (ajuts disponibles, tràmits per a la certificació), així com les possibilitats d'organització des de l'economia social i solidària. També es realitzaran visites a explotacions i projectes agroalimentaris del Solsonès i rodalies a mode d'exemples en producció ecològica i en agricultura i ramaderia sostenible.

El curs s'impartirà en format presencial del 20 de maig al 5 de juny de 2021 i constarà de tres sessions teòriques i de visites a sis explotacions i projectes agroalimentaris. Les sessions teòriques es duran a terme a l'Escola Agrària del Solsonès els dijous 20, 27 de maig i 3 de juny de 16 h a 20 h, mentre que les visites a explotacions i projectes agroalimentaris es realitzaran els dissabtes 22, 29 de maig i 5 de juny de 10 h a 14 h.

El professorat del curs l'integren professionals de contrastat prestigi en sistemes alimentaris, producció ecològica, ESS i representants de l'Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, i els responsables dels projectes agroalimentaris visitats.

Aquest curs compta amb la col·laboració de Territori de Masies, el projecte ACTUA - l'ARADA i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

El curs té un preu de 32 euros i les inscripcions es poden realitzar fins al 10 de maig.