Aquest dimecres, dia 5, els ajuntaments de Solsona i Cardona, el Consell Comarcal del Solsonès, Empresaris per al Solsonès i l'Associació d'Empresaris de Cardona, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, convoquen els agents educatius, econòmics i socials a una jornada virtual per constituir el Consell de la Formació Professional del territori SolCar. Serà la culminació d'un procés que ja va presentar-se a principi de març de l'any passat per dotar el Solsonès i Cardona d'una eina per treballar conjuntament tots els agents en l'estructura d'una oferta formativa alineada amb les necessitats del teixit empresarial.

Des de l'Agència de Desenvolupament Local es treballa la formació professional com a eix estratègic per millorar tant la qualificació i l'ocupació de la població com la competitivitat de les empreses, amb la finalitat d'afavorir la permanència al territori de l'activitat econòmica i les persones, i la qualitat de vida. El disseny conjunt de l'oferta de FP per part d'agents educatius, econòmics i socials ha de permetre reduir el desajust existent en el mercat de treball.

El programa d'aquest dimecres començarà a les deu del matí amb una presentació a càrrec dels alcaldes de Solsona i Cardona, David Rodríguez i Ferran Estruch, respectivament; continuarà amb el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a través de les intervencions de Miquel Carrión, subdirector d'Ocupació Juvenil i Qualificació, i Àlex Lobaco, subdirector de Programes de Formació; i l'exposició de propostes del Departament d'Educació per part de Pilar Nus, subdirectora general d'Ordenació de Formació Professional inicial i ensenyaments de règim especial. En la part final de la jornada, la directora de l'Adlsolcar, Glòria Domínguez, explicarà l'estructura, el funcionament, l'objectiu i el pla d'acció per aquest any del Consell de la Formació Professional, i s'obrirà un torn obert de paraula abans de la cloenda.

Per participar a aquesta jornada virtual cal cursar la inscripció en línia a https://tuit.cat/l2zv5. Les persones inscrites rebran un enllaç per connectar-s'hi via la plataforma Zoom.